Ankerspil til båden

For at ankerspillet skal fungere korrekt, er der flere ting man skal være opmærksom på.
Nederste på siden har vi en guide til hvad du skal være opmærksom på.

 

1. Kædehjulet på dit ankerspil skal flugte med ankerrullen og ankeret skal kunne bevæges frit hele vejen til anslag i ankerrullen.

2. Båden skal være bygget så den kan holde til den kraft spillet belaster dækket med under drift. Er man i tvivl kan en bådebygger vurdere om der skal forstærkes omkring spillet og din ankerrulle.

         

3. For at aflaste ankerspillets aksel, lejer og kædehjul, anbefaler vi at der monteres en aflaster, som tager trækket fra ankeret. Aflasteren skal være solidt forankret på dækket i lige linie mellem ankerrullen og ankerspillet.

4. Kædefaldet i ankerbrønden skal være min 300mm. til toppen af kæde-kvejlet, når dit anker er i ankerrullen. Ombyg evt. kædekassen så ”pyramideproblemet” minimeres. Vælg evt. en kædefordeler.

5. Hovedkabler og styrestrøm forbindes efter skemaet: Husk ikke at forbinde installationen til batteriet før alle kabler er tilsluttet og sikringerne er på plads. Bemærk at der kan monteres flere betjeningsmuligheder samtidigt.

6. Det er vigtigt at batteri, kabler og sikring er af rette størrelse, som vejledning kan man benytte følgende beregning